Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Het is 8 oktober 2022, Geel Wit JO8-1- FVC JO8-2. Één van de eerste wedstrijden van de huidige JO9-1. FVC JO8-2 was toen een flinke maat te groot en liep die dag met 1-9 winst van het veld af. De wedstrijden uit de eerste fase bij de JO8-1 werden overigens allemaal kansloos verloren. Anderhalf jaar verder heeft de JO9-1 twee kampioenschappen op zak en is gepromoveerd naar de 1ste klasse. Dit betekent langere reizen, maar de sportieve uitdaging gaat boven het gemak wat de technische staf betreft. De laatste nederlaag van 'voetbalmachine' JO9-1 was bovendien in het jaar 2023 en het nodige vertrouwen is dus aanwezig. Toch werd er met de eerdere wedstrijd in gedachten rekening gehouden met een potentiële nederlaag tegen de huidige FVC JO9-2.

Geel Wit begon goed. Na enkele plaagstootjes en aanvallen die net niet tot een schot leidden, maakte Stan na 5 minuten de openingstreffer. Op inmiddels vertrouwde wijze maakte hij zijn linker vrij en schoot de bal in de verre hoek. Deze goal betekende overigens het startsignaal voor FVC en zij begonnen dan ook druk te zetten. Dylan en Joey konden nog een paar ballen ruimen en ook Nolan had nog een redding, maar even later was het toch raak. Een lange bal achter de verdediging werd verlengd middels een volley. We konden hiervoor alleen maar klappen, 1-1. Een minuut later maakte dezelfde speler 1-2.

Geel Wit herpakte zich goed en 5 minuten later was het weer gelijk. Via Stan en Mila kwam de bal bij Jesse, die hem van afstand onderkant lat binnen pegelde. Vlak voor rust bekroonde Jesper een goede wedstrijd door een bal vanaf de rechterkant precies naast de paal in de lange hoek te schuiven, 3-2!

Na de rust een ander beeld. Geel Wit was continu in de aanval en FVC stelde hier nauwelijks nog iets tegenover. Vele kansen werden echter gemist en het duurde tot vijf minuten voor het einde totdat Stan de 4-2 binnentikte uit een corner van Mila. Vlak voor tijd een soortgelijk moment voor het doel van Geel Wit die ook in het doel verdween. Kort daarna het eindsignaal en de jongens en dame van de JO9-1 liepen als winnaars van het veld. Een leuke wedstrijd met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Hoe anders was dat de vorige keer.

Volgende week een uitwedstrijd naar SC Veenwouden de weken daarna nog twee uitwedstrijden, namelijk Surhûsterfean en Buitenpost. Pas op 18 mei zijn onze gladiatoren weer te bewonderen op sportpark Nes-Buren. Tot die tijd zal ons hondstrouwe publiek het helaas met met de liveblog moeten doen.