Datum

17 december 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het was nog maar de vraag of de wedstrijd op het bevroren kunstgras van de Magere Weide kon plaatsvinden. Maar mede dankzij het zonnetje kon de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de competitie doorgaan.
Door de vele afwezigen door blessures en de griep speelde Geel Wit weer met een gewijzigd elftal tegen de Frisianen. Onder meer Julian de Jong van JO17-1 mocht debuteren in de basis en het dus vanaf de eerste minuut laten zien in Leeuwarden.

Frisia bleek een technisch sterkte tegenstander die veel vanuit de combinaties op de steekbal speelde. Geel Wit had de eerste minuten moeite om daar goed onderuit te kunnen voetballen. Via een paar uitbraken via Luc Metz en Julian de Jong werd Geel Wit dreigender, maar echte kansen bleven uit. Het was dan ook Frisia dat met enig geluk op 1-0 kwam na een kwartier. Een corner werd slecht verwerkt waarna de afvallende bal werd binnengeschoten door een Frisiaan. Tien minuten later was het weer raak: een steekbal werd net verkeerd weggetikt op het spekgladde veld door Jorik Metz, waardoor de aanvaller koel de 2-0 maakte. De wedstrijd kantelde op dat moment naar Geel Wit. Voornamelijk uit vrije trappen ontstonden er kansen voor Luc Metz en Tim Ytsma, maar het geluk ontbrak.

In de tweede helft verving Lukas Mollema direct Roland Kooiker, die met hamstringklachten naar de kant moest. De gevaarlijkste man aan de Frisiaanse zijde kwam toen niet meer in het spel voor. Daarom viel ook een terechte 2-1: een afgeslagen corner wordt door Glenn Kienstra snoeihard in de verre hoek geschoten. Geel Wit rook bloed en maakte ook een tijd aanspraak op de tegentreffer. Echter was het Frisia dat een penalty kreeg na een ongelukkig duwtje van Lukas, die daarvoor ook een gele kaart kreeg. Matthijs Rijpstra pakte echter de hard, maar slecht ingeschoten penalty klemvast. Na een schot van Glenn Kienstra op de lat keerde het tij jammerlijk. Lukas Mollema gleed uit en kwam vol met de noppen op de enkel van een Frisiaan terecht. De scheidsrechter gaf hem daarbij zijn tweede prent en daarmee kwam Geel Wit met tien man te staan.

Geel Wit drong nog aan, maar kon geen vuist meer maken. Frisia kreeg nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien in de counter, maar was niet scherp in de afronding. Daarom gaat Geel Wit op een mooie derde plaats de winterstop in.