JO16-1 in halve finale na tumultueuze kwarftinale

Scheidsrechter

J.J. (Jurjen) Metz

Accommodatie

Onbekend

Geel Wit JO16-1 heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt door de leeftijdsgenoten van Groninger Boys met 2-1 te verslaan. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot, letterlijk. De Groningers waren het meermalen niet eens met de gang van zaken en stapten tien minuten voor tijd van het veld.
De bezoekers kwamen na negen minuten op voorsprong. Na een klein half uur spelen zorgde Najil Kienstra voor de gelijkmaker en vijf minuten later zette Jan Kock de thuisclub op voorsprong.
Scheidsrechter Jurjen Metz kreeg het steeds lastiger, omdat menig beslissing door de Groningers werd aangevochten. Op een gegeven moment was voor de trainer van de bezoekers de maat vol en riep hij zijn spelers naar de kant.
Normaal gesproken betekent dit dat Geel Wit een ronde verder is. Daarin zou Geel Wit Amelandia kunnen treffen, dat Veelerveen na strafschoppen  (na een 4-4 eindstand) versloeg.  In de andere kwartfinales hield AVC geen spaan heel van Friesland (19-1) en won Onstwedder Boys met 6-5 van Wykels Hallum.