FC Lewenborg 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse A

5 november 2017 14:00

Onbekend

Geel Wit heeft aan het duel tegen FC Lewenborg een puntje overgehouden. De aantrekkelijke wedstrijd kende een uitslag van 1-1.De hoofdrolspelers waren Mike Weidgraaf van de bezoekers en Jordi Metz bij de eilanders. Beiden scoorden namelijk, maar beide spelers misten ook een strafschop.

De eerste penalty werd na 25 minuten toebedeeld aan Lewenborg. Sander Graafsma maakte een overtreding op Jelle de Lange. Weidgraaf mocht daarna vanaf elf meter aanleggen, maar slaagde er niet in Pieter Oene Smit te verschalken.

Tien minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Shai Assouline haalde Bente Bonthuis onderuit en andermaal wees arbiter Henk Mulder naar de stip. En weer ontpopte de doelman, in dit geval Frank Woldring, zich tot de held door de inzet van Jordi Metz te keren.

Beide teams kregen in de eerste helft goede mogelijkheden. De beste kansen voor Lewenborg waren niet besteed aan spits De Lange. Namens Geel Wit was Lars Molenaar dichtbij een treffer met een fraaie boogbal.

Meteen na de rust ging Sander Graafsma andermaal in de fout. Zijn pass kwam in de voeten van Weidgraaf en die schoof de bal in de verste hoek: 0-1. Het was aan doelman Smit te danken dat de strijd en kwartier later niet al beslist was. Met zijn tenen pareerde hij de schuiver van De Lange. Vijf minuten later werd de stand gelijk getrokken. Met een breedtepass bereikte Lars Molenaar Bente Bonthuis. Die speelde Dennis Molenaar en via hem kwam de bal bij Jordi Metz en hij prikte de bal beheerst binnen: 1-1.

Beide teams gingen daarna nog vol voor de winst. Dat leverde kansen over en weer op. Voor Geel Wit waren Bente Bonthuis en Jordi Metz dicht bij een treffer en het blok van Kevin Kiewiet voorkwam een doelpunt van De Lange.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet, Johan Kolk, Kayan Kiewiet; Jan Ytsma (Djerry Spoelstra, 77), Jordi Metz, Sander Graafsma (Dennis Molenaar 65), Lars Molenaar; Bente Bonthuis, Danny Metz.