1 - 6

Winsum 1

14 augustus 2020 19:30

Onbekend

Ook in de tweede oefenewedstrijd tegen Winsum is Geel Wit tegen een zware nederlaag aangelopen. Toch komt de 1-6 nederlaag tegen zaterdag-eersteklasser Winsum winder zwaar aan dan het 1-5 verlies tegen Eastermar, dat in de vijfde klasse uitkomt. Het spel was van een aanzienlijk beter niveau dan een week eerder.

De Groningers openden na 12 minuten de score met een afstandsschot dat met een boog over doelman Kevin Metz zeilde. Zes minuten later kwam Geel Wit op gelijke hoogte toen uit een ingooi van Julian de Jong de bal uiteindelijk voor de voeten van Kevin Kiewiet kwam, hij maakte er 1-1 van.

Deze treffer kon het klassenverschil niet verbloemen en vier minuten later namen de bezoekers andermaal een voorsprong. Kevin Metz werkte de bal onvoldoende weg, zodat het voor Winsum eenvoudig was om de bal in het doel te schuiven.

Na een half uur spelen werd het 1-3 en in de extra tijd zelfs 1-4. Even daarvoor had Jordi Metz de beste kans voor Geel Wit; hij zag zijn inzet via de vingertoppen van de keeper naast het doel gaan.

Drie minuten na de hervatting werd het 1-5 en in de 78-ste minuut scoorde Winsum de laatste treffer van deze wedstrijd, die zonder problemen werd geleid door Jurjen Metz.

Opstelling Geel Wit: Kevin Metz; Julian de Jong, Pieter Kiewiet (Jorik Metz, 46), Johan Kolk (Pieter Kiewiet, 77), Djerry Spoelstra (Theo Molenaar, 46); Jan Ytsma, Tim Ytsma (Jim Molenaar, 46), Jordi Metz, Kevin Kiewiet (Tim Ytsma, 77); Danny Metz, Bente Bonthuis.