Smadelijke nederlaag Geel Wit tegen VC Trynwâlden

89'

Groep 3 39

30 augustus 2020 14:00

Onbekend

Geel Wit heeft zondag een smadelijke nederlaag geleden tegen VC Trynwâlden. Het werd 7-0 in Oentsjerk. Alle doelpunten vielen na de rust.

Hoewel de thuisclub de eerste helft het beste van het spel had kon Geel Wit het nog aardig bijbenen. Trynwâlden raakte de lat en namens Geel Wit kopte Kevin Kiewiet net naast. Noah Josephia ging in de slotminuut van de eerste helft in het strafschopgebied onderuit, maar dit was te licht voor een strafschop.

Meteen na de rust sloeg Trynwâlden toe en daarna gingen de kopjes aan Geel-Witzijde hangen. Terwijl een tropische regenbui over het sportveld trok viel er ook een doelpuntenregen waar te nemen. De teller stopte pas bij zeven.

“We speelden veel te slap. De mentale weerbaarheid is slecht, dat moet eruit want zo kan het niet. Laat dit een wijze les zijn, over drie weken moeten we hier weer heen voor de competitie, dan moet het anders”, was het commentaar van trainer Febo Roosenburg.

Geel Wit eindigde de strijd met tien man omdat Julian de Jong geblesseerd uitviel. In de warming-up haakte Jordi Metz al af en in de rust gaven Djerry Spoelstra en Noah Josephia aan niet verder te kunnen.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Jorik Metz, Djerry Spoelstra (Julian de Jong, 46); Christian Smid, Kevin Kiewiet, Jan Ytsma; Bente Bonthuis, Jim Molenaar, Noah Josephia (Tim Ytsma, 46).