Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Geel Wit heeft een terechte 2-4 nederlaag geleden tegen Renado. De bezoekers uit Sint Nicolaasga waren de eerste helft oppermachtig. Na de rust toonde Geel Wit veerkracht, maar het was te weinig om de tegenstander te imponeren.

De wedstrijd begon prima voor Geel Wit. Al na die minuten schoot Sander Graafsma raak met een fraaie knal na voorbereidend werk van Bente Bonthuis en Christian Smid. Lang kon Geel Wit niet genieten van de voorsprong, want vrijwel in de tegenstoot was  het aan de andere kant raak. Uit een scrimmage prikte Rick van Veen de 1-1 binnen.

Na een kwartier was Geel Wit dicht bij een tweede treffer, maar het schot van Marwin Kooiker werd door keeper Pieter de Vries over de lat getikt. Even later was het aan de andere kant wel raak. Uit een vrije schop werd de bal breed gelegd op Rudy Postma en van afstand schoot hij prima binnen: 1-2.

Dat Postma over een prima schot in de benen beschikt bewees hij een kwartier later toen de bal uit een afgeslagen corner voor zijn voeten belandde en  hij verwoestend uithaalde: 1-3.

Na de rust legde Geel Wit meer strijdlust op de mat. Het leverde niet het gewenste resultaat op. Integendeel, uit een lange bal kwam Jens Talsma alleen voor keeper Reinier Smit te staan, en een simpele voetbeweging was voldoende voor 1-4.

Met opportunistisch voetbal probeer de Geel Wit er een beter resultaat uit te halen. Dat leidde in de 88-ste minuut in een treffer van Jorik Metz, maar verder kwamen de eilanders niet. Uitslag 2-4.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Jorik Metz, Theo Molenaar (Djerry Spoelstra, 46); Christian Molenaar (Julian de Jong, 76), Kevin Kiewiet, Sander Graafsma, Christian Smid; Marwin Kooiker (Lars Molenaar, 59), Bente Bonthuis.